Anna Ternheims nya platta....

Anna Ternheims nya skiva närmar sig release, namnet är Leaving On A Mayday och släpps 12:e November. Själv har jag förhandsbokat en limited utgåva. Den första singeln från det kommande albumet, What Have I Done är minst sagt imponerande, inte minst den akustiska versionen som var gratis att ladda ner på hennes officiella hemsida.  Personligen tycker jag bäst om hennes "naked" versioner som finns till hennes tidigare två album. Lyssnar man på dessa versioner inser man snabbt vilken bra röst hon har.

 

Så här säger Anna Ternheim om skivan:

“Förra plattan var en svart blank tung sten, den här skivan blir lite som en smutsig vit fjäder, men ändå kärv. Det har varit otroligt inspirerande att jobba med Björn Yttling, han har påmint mig om hur jag sjöng när jag var liten, låta melodierna och rösten skruva sig fritt… Jag sa till Björn att jag ville göra en skiva som vilade på sången och texten, han bad mig lyssna på Nina Simone och Bob Marley. Sen skrev jag låtar, vissa helt a capella” (www.dagensskiva.com.)


Jag bifogar en youtube-länk till en annan underbar låt, nämligen Summer Rain.

  • Anna Ternheim - Summer Rain

  • /CM

    http://carlmicael.blogg.se

    Det är väl på tiden att jag skapar mig en egen blogg. Alla andra har ju en! Den här kommer i alla fall handla om mitt fantastiska liv.Jag kommer förmodligen skriva en hel del om  hur det känns att bli pappa och kanske ge lite smakprov på min musik och konst. Hoppas jag orkar fortsätta skriva om allt detta bara.../cm

    RSS 2.0